By The Pond Logo

I begynnelsen av juli blir Fredriksten Festning åsted for en festival full av hygge, musikk og glade mennesker! Få med deg Åge & Sambandet og Toto du også!

By the Border er en ny musikkfestival i Halden som arrangeres på Fredriksten festning for første gang 3. og 4. juli 2024.

Illustrasjonsbilde

Vi har som mål å gi Østfold en opplevelse av de helt sjeldne og å servere en oppsiktsvekkende god vifte av artister. Så sørg for å ha svaret klart når du i ettertid blir spurt om hvor du var da TOTO spilte på festningen!

Dørene åpner klokken 15.00 begge dager og portene stenger klokken 24.00. Første artist går på scenen klokken 16.30.

Festivalen har 20 års aldersgrense!

Why the Border? 💛

Fredriksten festning har vært åsted for mye moro i årenes løp,
men det nydelige stedet har stått litt trist og alene en liten stund.

Nå kommer moroa endelig tilbake.

Etter at Tons of Rock vokste seg for store for festningen og Allsang på Grensen kastet inn håndkleet, oppsto det et lite vakuum i sommerbyen.
Og det kler ikke en musikkby som Halden. Og når man går med tanker om å starte en musikkfestival og fabelaktige Fredriksten festning står der nærmest og skriker etter å bli tatt i bruk, er det ikke så langt
fra tanke til handling.

Folka bak festivalen hadde allerede etablert festivalen By the Pond (festivalområdet ligger ved en flott dam) i Sandefjord og vel på plass i flotte Halden på andre siden Oslofjorden, lå navnet egentlig allerede klart på tunga: By the Border!

Vi ses 3. og 4. juli, folkens!

Artistene definerer festivalen

Gode artister er ikke bare en del av en festival - de definerer den!

To dager med festival og 14 ulike artister. Det ble den musikalske fasiten for første versjonen av By the Border.

Her får vi store internasjonale navn som Toto og Dropkick Murphys, sammen med norske kanonartister som Hellbillies, Åge & Sambandet og Bigbang. Lokale superstjerner har vi også med. Bookinga til
By the Border har fått mye applaus. Det liker vi!

Portene åpner kl. 15:00 begge dager. God fornøyelse!

Mat og drikke 😋

Matfilosofien for By the Border er enkel: Kvalitet i alle ledd. Råvarene, sammensetningen, tilberedningen og serveringen. Alt!

Illustrasjonsbilde.

Derfor har vi inngått et samarbeid med kokken og matelskeren Ken Harald Iversen, blant annet kjent fra «Norges Grillmester» på TV2, til å sette sammen en spennende og litt annerledes meny til festivalgjestene. På laget har vi også fått med oss kvalitetsleverandøren SALMA® og tidligere norgesmester i sjømat, Ellen Margrethe Kalvenes.

Og godt blir det garantert når Ken Harald, blant annet, disker opp med burger av pulled pork, pizza, fiskesuppe, lakseburger thai curry-style og tapas. Han kan også friste med det han navngir loaded hot dogs. Fra Idsøe Gård. Med crunch, som han kaller det.

Vegetaralternativer har han selvsagt også på lur.

Vi 💛 Halden!

By the Border tar vare på lokalsamfunnet og jobber med å få på plass et tett samarbeid med lag og foreninger i Halden og nærområdene.

Illustrasjonsbilde.

Vi ønsker at disse skal få et rikt bidrag til foreningskassa ved å bidra med vakthold, servering og andre praktiske oppgaver. Samarbeidet blir en plattform der foreningene kan vise frem sitt engasjement, skape nye relasjoner og altså styrke økonomien sin.

Vårt klare mål er å engasjere hele Halden i festivalen og sørge for liv og røre også utenom festivalområdet oppe på festningen.

Billetter i salg nå!

Gå ikke glipp av sommerens store opplevelse i Halden!

3. og 4. juli braker det løs på Fredriksten festning. Klikk på knappen og skaff deg billett! Vi selger både festivalpass og dagsbilletter.

Kjøp billetter

Logo

I tilknytning til musikkfestivalen «By the Border» i Halden har vi etablert bedriftsnettverket «Friends By The Border».

Illustrasjonsbilde.

Nettverket gir oss muligheten til å samles rundt kulturopplevelser og hyggelige stunder, som styrker samhørigheten og fellesskapet blant næringslivet i Halden.

Les mer

Kjøp billetter